Първи учебен ден

Галерия, Празници и бележити дати
С голямо вълнение и радост днес отбелязваме 15 септември - деня на знанието и началото на новата учебна година. Този ден е повод за радост и очаквания, заедно със силна доза вдъхновение за бъдещите предизвикателства. Драги първокласници, днес е специален ден за всички вас, защото стъпвате на началото на вашия учебен път. Добре дошли в училището ни! Мили ученици, нека тази учебна година бъде изпълнена с желание за учене и постижения. Използвайте вашия талант и страст към знанието, за да постигнете всичко, което си поставите за цел. Уважаеми родители, благодарим ви за вашата непрекъсната подкрепа и грижа за децата ви. Вие сте техният най-голям стимул и пример. Нека съвместните ни усилия продължат да насърчават растежа и успехите на вашите деца. Скъпи колеги, Вашата роля в образованието на следващите поколения е…
Виж повече

Честит ден на детето!

Галерия, Празници и бележити дати
За Деня на детето всички ученици от I до V клас в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ бяха изключително приятно изненадани от Томи Каймаканов – собственик на Риболовен магазин в града ни, родител на наш ученик и член на Обществения съвет към училището. Всяко дете получи лично от г-н Каймаканов подарък – оригинална сгъваема прибираща се чаша за вода, лесно преносима, идеална за пътуване, разходки или всекидневието. Върху капака на чашите е поставен стикер с името на училището и на риболовния магазин с посланието да си подадем ръце за приятелство и за опазване на природата, която ни заобикаля. Идеи, които стоят в основата на Иновацията на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и се подкрепят от родителите. С това г-н Каймаканов за пореден път доказа своята щедрост, своята подкрепа, своето желание да направи…
Виж повече

24 май!

Галерия, Добри практики, Празници и бележити дати
Отмина един от най-светлите български празници 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. По случай празника седмокласниците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ в часа по технологии и предприемачество при г-жа Фандъкова подготвиха изненада за своите малки приятели от втори клас, като изработиха специално за тях интересни книжки за попълване и оцветяване. Батковците и каките гостуваха на второкласниците, поднесоха им подаръците и им разказаха за празника, за делото на Кирил и Методий и за химна „Върви народе възродени“. Малките ученици бяха приятно изненадани и много щастливи от вниманието към тях от по-големите.
Виж повече

11 май – Деня на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий

Галерия, Празници и бележити дати
На 11 май – Деня на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий поздравяваме нашите азбукарчета – малките първокласници от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, които само преди месец гордо заявиха „Всички букви зная, мога да чета, имам си прозорче чудно към света!“ и крачат с бързи и смели стъпки към края на своята първа година по пътя на знанието под умелото ръководство на своите учителки Маргарита Сотирова и Елисавета Личева.
Виж повече

English language day

Галерия, Празници и бележити дати
Днес в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ гр. Пещера отбелязахме English language day- 23.04.2023 г. – Ден на английския език и Ден на Шекспир - с открити уроци в начален и прогимназиален етап по английски език. В проведеното състезание учениците показаха отлични познания. С удоволствие представиха своите изработени проекти – посветени на деня, четоха и писаха на езика на Шекспир.
Виж повече

Гост по случай Световен ден на книгата и авторското право – Георги Връбчев

Галерия, Добри практики, Празници и бележити дати
По случай 23 април - Световен ден на книгата и авторското право, по покана на г-жа Джинина , гост на учениците от прогимназиален етап в иновативно ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ беше съвременният пещерски писател Георги Връбчев. В приятен разговор той разказа за посланията в своите произведения, любимите си автори, мечтите и бъдещите си планове. Прочете откъс от книгата си „Ерик – сказание за силата“ и посъветва учениците да четат книги. Пожела им да вярват в себе си и никога да не се отказват от мечтите си. Срещата продължи с интересни въпроси задавани от учениците и с още по-интересните отговори на автора. Той постави своя автограф върху книгите, които дари на училищната библиотека, за да могат всички да се докоснат до приключенията на героите, които писателят е скрил в тях.
Виж повече

Почистване по повод 22 април – Ден на земята

Галерия, Добри практики, Празници и бележити дати
По повод 22 април – Ден на Земята, днес ние – ученици и учители на ОУ "Св. Патриарх Евтимий" почистихме спортните площадки и зелените площи на училищния двор.
Виж повече